lauantai 5. helmikuuta 2011

Garden kevätturnauksen tapahtumia osa 2

Turnauksen toisella kierroksella ennakkosuosikit ottivat rutiinivoitot ja valtasivat kolmannen kierroksen parituksissa eturivin paikat kärkipöydillä. Norri ja Järvenpää pelaavat ykköspöydällä espanjalaista avausta, vieressä Niemi ja Nyysti odotetusti englantilaistyyppistä asemaa, ja käytävän toisella puolella Luukkonen ja Nokso-Koivisto daamigambiittia joka vaikuttaa olevan Noksoa vastaan useammankin pelaajan valinta, muistettakoon vaikkapa Karttusen hieno voitto SM-kisoista.

B-ryhmässä kärkipöydällä kisailevat G:n oma poika Hynnä ja MatSK:n Dennis Liu. Kevin pelaa mieliavaustaan (1. e4 e5 2. d4 exd4 3. Dxd4 Rc6 4. De3). Saa nähdä miten hyökkäily tällä kerralla sujuu! Varpanen kakkospöydällä on edellisten tavoin kahden kierroksen jälkeen täysissä pisteissä.

C-ryhmässä on viisi pelaajaa kahdessa pisteessä. Etumatkoja kehitellään siis tällä kierroksella. Ryhmän ykkössijoitetulla Markku Toivosella puolestaan on ollut karmiva alku: hänen pelinsä kolmannella kierroksella päättyi juuri hetki sitten häviöön, joita oli jo kaksi alla.

Myöhemmin samana iltana:

Luukkosen ja Nokso-Koiviston pelissä saavuttiin tähän asemaan, jossa on valkean siirto.



Nyt lienee selvää, että kun valkeita nappuloita hallinnoi Sirkus Luukkonen, on odotettavissa kombi. Valitettavasti vain tällä kertaa kombissa on pieni aukko, joka taisi jäädä Tommilta huomaamatta. Hän sijoitti seuraavassa siirrossa ratsun ruutuun f6, johon mustalla on luonnollisestikin vain yksi vastaus, minkä jälkeen tornin tunkeutuminen g7:aan näyttää voittavan puolipakolla. Mutta mutta. 1.. gxf6 2. gxf6 Tc6! Ja nyt kombista löytynyt kauneusvirhe kääntää asetelman nurinkurin. Hyökkäys jatkui vielä hetkisen, kunnes toinen pieni erhe upotti Luukkosen lopullisesti. Kiinnostavaksi kysymykseksi jää, olisiko hyökkäyksestä voinut löytyä jotakin riittävän sekavaa ja puolustajan kannalta haasteellista Tc6:n jälkeenkin.

Ei kommentteja: