sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Garden kevätturnauksen tapahtumia osa 4

Viimeinen ja ratkaiseva kierros on käynnissä.

A-ryhmässä Norri on ollut pitelemätön. Hänellä on pisteen etumatka Järvenpäähän ja Immoseen, jotka molemmat hän on jo tässä turnauksessa voittanut. Viimeisellä kierroksella paritus osui turnausta seuraavan kannalta mukavasti: Protos heilautti Norria vastaan Luukkosen, joka on kerännyt tähän mennessä 2,5 pistettä, ja vieressä kakkospöydällä istuvat vastatusten Järvenpää ja Immonen. Jälkimmäinen voitti jännittävässä pelissä edelliskierroksella Mikko Niemen. Immonen lähestyy vauhdilla 2200 pisteen selorajaa.

B-ryhmässä kärjessä on neljällä pisteellä Dennis Liu, joka pelaa viimeisessä pelissä Risto Karttista vastaan. Karttinen yrittää epäilemättä valkeilla voittaa, näin hän nimittäin voittaisi B-ryhmän ykköspalkinnon.

C-ryhmässä finaalipelissä pelaavat Mika Leminen (4,0) ja Mikko Kujanpää (3,5). Avaus on melko harvinainen preussilaisen muunnelma: 1. e4 e5 2. Rf3 Rc6 3. Lc4 Rf6 4. Rg5 d5 5. exd5 b5!?

Myöhemmin tapahtunutta:

C-ryhmän kärkipelissä nähtiin dramaattinen loppu jo reilun tunnin pelin jälkeen. Leminen oli pelannut itsensä turvalliseen ja mukavaan asemaan, jossa ryhmävoiton varmistelu olisi sujunut moninkin eri tavoin:



Mutta nyt hän erehtyy pahasti: 15. Td1?? ja musta löytää tehokkaan jatkon: 15.. Dg4. Siirto uhkaa mattia d1:sta ja samanaikaisesti lähettiä f4:ssa. Leminen jatkoi vielä muutaman siirron ennen kuin kirjoitti nimensä pöytäkirjaan ja kaatoi kuninkaansa!

B-ryhmän voittaja ratkesi. Karttinen hyväksyi Liun tasapeliehdotuksen siirrossa 17. Erikoista! Pelissä oli avaus vasta pelattu, keskipeli aluillaan. Liu on yksin B-ryhmän voittaja. Onnea Dennis! Kakkosena ovat Karttinen ja Varpanen neljällä pisteellä, ja samaan joukkoon pääsee voitolla myös X:n Leif Nyman.

A-ryhmässä Norrin ja Luukkosen välisessä pelissä ollaan tällä hetkellä (klo 17.45) tässä asemassa, mustan eli Norrin siirtovuoro:



Norri siirsi 1.. g6, jonka jälkeen tietokoneeni hetken laskeskelun jälkeen antaa arvion nollan tietämille. Parempana se pitää joko Kc6:tta tai Dg6:tta. Aikaa Norrilla on puolisen tuntia, Luukkosella vartin verran. Norrilla näyttää olevan tukeva ote A-ryhmän voitosta... peli jatkuu näin: 1.. g6 2. b4 Te8 3. Da1 Df5 ja asema on tasainen mutta yhä toki dynaaminen.

Järvenpää voitti Immosen. Näin Jari varmisti itselleen A-ryhmän toisen sijan.

Norrin ja Luukkosen pelissä on jatkettu näin: 4. Le3 Te6 5. Dd4+ Td6 6. Da7+ Ke6 7. Kh2 Dd4+ 8. g3. Norri on hieman parantanut asemaansa siitä mistä lähdimme, mutta kyllähän Luukkosen puolustusasema näyttää vahvalta.

Hieman myöhemmin: Luukkonen alkaa olla kovassa aikapulassa, ja hän on tämän lisäksi hävinnyt b-sotilaansa... hmm hmm. Voisiko olla, että Norri nappaa täydet pisteet?







Ei kommentteja: