lauantai 11. syyskuuta 2010

A-ryhmän 2. kierros

Kuusi peliä tähän mennessä, nolla tasapeliä. Kosmo ja Niemi jatkavat tanakkaa matkaansa kohti viimeisen kierroksen kohtaamista, molemmat voittivat jälleen pelinsä. Immonen nousi Tuovisen rinnalle voittamalla Äijälän.

Niemellä oli toisella kierroksella toiset mustat peräkkäin. Mentiin luonnollisesti jälleen Moderniin puolustukseen, jossa Nokso-Koivisto piti pitkään asemaa hallussaan, vähintäänkin materiaalin osalta. Hän varasti Niemeltä h-sotilaan jo heti avauksen jälkeen, avaten näin Niemelle hämärässä keskipelin tulevaisuudessa hyökkäyslinjan, joka lopulta oli ratkaisemassa peliä. Niemi repi auki vielä g-linjan ja sai murrettua Nokso-Koiviston kuningasaseman.

Tuovinen ja Kosmo pelasivat c3-sisilialaista, muunnelmaa jossa kuningattaret vaihtuvat pois varhaisessa vaiheessa. Muistaakseni kuningatarten vaihtoa kyseisessä muunnelmassa pidetään valkealle varsin mainiona juttuna. Tuovinen tulikin ulos avauksesta yhtä sotilasta enemmällä materiaalilla. Keskipeli kuitenkin kääntyi hiljakseen Kosmolle edulliseksi, ja lopulta Tuovinen menetti jo heikossa asemassa otteensa, teki taktisen mokan ja luovutti nähdessään toivottoman jatkon.

Immonen voitti mustilla hienosti Äijälän. Saatuan keskipelissä napattua aloitteen itselleen hän ei päästänyt Äijälää mukaan peliin enää ollenkaan, ja jälkimmäinen jäikin omassa pelissään sivustakatsojan rooliin. 23. siirron jälkeen tultiin tähän asemaan, jossa on valkean siirto:



Valkea on vitkutellut linnoitusta tähän asti, ja nyt kun hän sen vihdoinkin pääsee tekemään, onkin loppu yllättäen jo lähellä: 24. 0-0 Txe3! 25. fxe3 Dxe3+ 26. Kh1 Bh3 27. Qe1 Qa7 Hieno siirto, musta dominoi asemaa kauniisti laatua vähemmällä materiaalilla. Lopussa Äijälä lipsahtaa vielä 5 siirron mattiin. 28. Rg1 Rf2 29. Be2 Qe3 30. Bd1 Bg2+ 0-1

Ei kommentteja: